Obertes les inscripcions a les portes obertes de l'Arxiu Municipal

Dijous, 22 de setembre de 2022 a les 09:00

L'equipament vol donar-se a conèixer a la ciutadania de Begues amb una activitat que tindrà lloc el 7 d'octubre, de les 17 h a les 20 h. Per apuntar-s'hi cal enviar un correu electrònic a begues.arxiu@begues.cat.

Ja estan obertes les inscripcions a les portes obertes que organitzarà l'Arxiu Municipal de Begues el 7 d'octubre, en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni. Per apuntar-s'hi, cal enviar un correu electrònic a begues.arxiu@begues.cat.

Serà el primer cop que l'Arxiu Municipal participi en aquestes Jornades, considerades l'activitat participativa més important d'Europa en relació amb el patrimoni cultural. Així, a l'Arxiu s'organitzaran unes visites guiades entre les cinc de la tarda i les vuit del vespre.

Qui hi participi podrà veure'n les instal·lacions de la mà de l'arxivera Patrícia Álvarez i descobrir alguns dels documents que s'hi guarden, com el primer llibre de plens o els padrons. A més, també hi haurà una exposició de programes antics de la Festa Major.

La sala de consulta, oberta l'últim dimecres de mes

Per altra banda, a partir d'aquest mes es canvia el dia d'obertura de la sala de consulta de l'Arxiu. En comptes de l'últim divendres de cada mes, com fins ara, serà el darrer dimecres de cada mes, de quatre de la tarda a les vuit del vespre. També caldrà reservar plaça a begues.arxiu@begues.cat.

Aquest canvi de data (que ja serà vigent la setmana vinent, el 28 de setembre) pretén facilitar l'accés a aquelles persones joves que vulguin fer qualsevol mena d'investigació documental en aquest equipament municipal. Alhora, serveix per harmonitzar els horaris d'obertura pública de l'Arxiu amb la de la resta d'equipaments municipals, els quals també estan oberts les tardes dels dimecres.

Més fons en línia

Finalment, cal apuntar que l'Arxiu Municipal, amb l'objectiu de seguir donant a conèixer les col·leccions de documents que acull, ha actualitzat en la seva pàgina del web municipal els instruments de descripcions dels nous fons no municipals que aquest 2022 s'han estat tractant.

Una de les novetats més destacades són els instruments de descripció del fons de la crítica d’art beguetana Lina Font. L’ajuntament de Begues custodia la seva col·lecció d’art i el fons documental serveix per complementar la col·lecció i aportar dades sobre la mateixa Lina Font, amb diversos documents sobre a la seva persona i el seu recorregut formatiu i professional.

Altres fons dels quals s'han publicat els instruments de descripció són els de l’entitat “Begues Festiu”, l’inventari-catàleg del fons del Jutjat de Pau i de la documentació que es conserva de la Direcció Local de les FET y de las JONS, així com un conjunt de documentació de procedència diversa que s'ha agrupat sota el nom “Col·lecció Begues”.

Darrera actualització: 22.09.2022 | 13:21