Reunió entre l'Ajuntament i el Departament de Territori i Sostenibilitat sobre la carretera entre Begues i Gavà

Dimecres, 18 de març de 2015 a les 00:00

Aquest dimecres 18, el director general d’Infraestructures i Mobilitat Terrestre de la Generalitat, Xavier Flores, s'ha reunit amb l'alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, i altres membres de l'equip de govern per informar l’Ajuntament de les actuacions que el Departament de Territori i Sostenibilitat està duent a terme per millorar la carretera que uneix el municipi amb Gavà

La Generalitat i l\'Ajuntament de Begues s\'han reunit diverses vegades per resoldre la situació de la BV-2041 i s\'han planificat tres fases d\'actuació amb la finalitat de garantir la seguretat viària a la carretera.

La primera fase de les actuacions de millora va tenir lloc al desembre del 2014, quan el Departament de Territori i Sostenibilitat va instal·lar un zebrejat central a la calçada en el tram comprès entre la rotonda de sortida de Gavà i el nucli de Bruguers. Aquest reforç de la separació dels carrils de circulació incrementa la seguretat viària i contribueix a evitar xocs frontals. Alhora, el zebrejat redueix l’amplada dels carrils, una mesura que pretén disiminuir la velocitat i donar més seguretat a la circulació de vehicles. També disposa de captafars que milloren la visibilitat nocturna de la separació.

En aquestes darreres setmanes, el departament ha iniciat la segona fase d’intervenció a la via, que consisteix en la implementació de més de cent panells direccionals als revolts i en la instal·lació de 7 senyals verticals per alertar de la presència habitual de ciclistes en aquesta carretera i recordar que cal deixar una distància mínima de separació d\'1,5 metres per avançar ciclistes. Cal destacar que es pot trepitjar la línia blanca contínua per fer aquesta maniobra.

Per últim, en una tercera fase s’ha impulsat la redacció d’un projecte constructiu de millora del ferm per donar una resposta específica a la problemàtica de la corba 7+650, coneguda popularment com “El Burrito”. Aquesta actuació ampliarà la calçada i permetrà maniobrar més fàcilment. Està previst que l\'obra s\'executi en el termini d\'un mes.

Tal com ha anunciat el director general a la reunió d\'avui, el departament farà inversions en els propers anys per millorar el traçat i alguns accessos a la carretera entre Gavà i Begues.

Darrera actualització: 11.05.2018 | 01:43