Surten a licitació, en règim de lloguer per a joves, els dos pisos de Cal Purrós

Dimecres, 25 d'agost de 2021 a les 09:00

La setmana vinent s’obrirà el termini perquè els i les joves de Begues puguin presentar les seves sol·licituds per optar a un dels dos habitatges de Cal Purrós. El preu del lloguer mensual se situa un 45% per sota del preu de mercat a Begues.

Després del procés de nova construcció i rehabilitació històrica que l’Ajuntament de Begues ha efectuat en aquest edifici situat al Raval de Sant Martí, per un import de prop de 300.000 euros, els dos habitatges de Cal Purrós ja estan llestos per a rebre els seus llogaters. La promoció respon a l’objectiu del govern municipal d’establir polítiques que incentivin la permanència al poble dels joves com a garantia d’una estructura social més equilibrada. Això, atesa la precarietat laboral actual d’aquest segment de població, passa per fomentar l’entrada al mercat d’habitatges de lloguer assequible.

En aquest sentit, les bases per accedir a un dels dos immobles prioritzen l’accés a joves del poble, amb arrelament familiar a Begues i que compleixin els següents requisits:

 • Haver estat empadronat a Begues durant els darrers cinc anys de forma continuada, o bé durant cinc dels darrers deu anys sempre que s’acrediti arrelament familiar al municipi.
 • Tots els membres adults de la unitat de convivència que hi viuran han de tenir entre 18 i 35 anys i no podran superar les quatre persones.
 • Els ingressos anuals de tota la unitat de convivència hauran de ser, com a mínim, de 18.000 euros i amb un màxim en funció dels membres de la unitat (consulteu clàusula 9.e del plec de condicions).

L’adjudicació es produirà a les persones que obtinguin més punts dels 100 que estableix el concurs públic, 95 dels quals responen a criteris socials:

 • Fins a 35 punts en funció de l’edat (màxima puntuació per a la franja de 18 a 25 anys).
 • Fins a 20 punts en funció del nombre de persones que hi viuran, menors incloses.
 • Fins a 15 punts en funció dels membres menors en edat escolar que hi viuran.
 • Fins a 15 punts si s’és família monoparental, en funció del nombre de fills o filles.
 • Fins a 10 punts en el cas de tenir més família resident i empadronada a Begues.
 • Fins a 5 punts de l’oferta econòmica.

En cas d’empat, el contracte s’adjudicarà per sorteig públic.

Característiques i preu del lloguer dels pisos

L’obra duta a  terme per l’Ajuntament ha permès mantenir l’antiga façana històrica de Cal Purrós però executar una construcció completament nova i d’altes prestacions, situada al centre del poble. Consta de dos habitatges d'uns 80 metres quadrats distribuïts de la següent manera:

 • Primer pis: habitatge de dos dormitoris, bany i cuina-menjador (62,65 m2 útils) i un cancell (17,22 m2 útils)
 • Planta baixa: habitatge de dos dormitoris, bany i cuina-menjador (62,02 m2 útils), un  cancell (15,60 m2), un traster (9,19  m2)  i  un  pati  d'ús exclusiu (82  m2). 

Els habitatges estan sotmesos a renda lliure, per bé que l’Ajuntament ha aplicat els criteris de preus de lloguer de qualificació d’habitatge protegit. D’aquesta manera l’import del lloguer es fixa en 565,87 euros mensuals per a la planta baixa i en 517,98 euros mensuals per al primer pis. Uns preus que se situen un 45% per sota del valor de referència que regeix com a topall pels habitatges lliures

La fixació d’aquests imports per sota del preu de mercat s’alinea amb els objectius de la sol·licitud a l’AMB de la declaració de Begues com a àrea amb mercat d’habitatge tens, que va ser aprovada per unanimitat del Ple Municipal, i que és previst que entri en vigor a finals de setembre.

Presentació de sol·licituds

Les persones interessades en optar a un d’aquests pisos poden fer-ho dins el termini de vint dies a partir de la publicació de l’anunci corresponent al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona, prevista per a finals d’aquesta setmana. Les sol·licituds es poden presentar de forma presencial a l'Oficina d’Atenció Ciutadana (cal demanar cita prèvia) o a través de les vies descrites en el plec de clàusules: per correu o de forma electrònica a través del portal de tràmits de begues.cat (tràmit Instància Genèrica).

Per a més informació, descarregueu el document complet del Plec de Clàusules, o adreceu-vos a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Begues.

En els propers dies, les xarxes socials de l’Ajuntament de Begues informaran de la data exacta d’obertura de sol·licituds i, per tant, del dia de finalització del termini de recepció. 

Darrera actualització: 26.08.2021 | 11:41