Llum verda al conveni amb Red Eléctrica per al trasllat de la línia d'alta tensió

Dimecres, 21 de desembre de 2022 a les 09:00

Pas important per al desenvolupament futur de Begues. El Ple Municipal ha donat llum verda al conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i Red Eléctrica Española (REE) que permetrà la retirada de la línia d'alta tensió que travessa el nucli urbà del municipi.

El vistiplau al conveni va comptar amb els vots favorables de JxCAT, PSC i la regidora no adscrita, Marta Roig. Hi van votar en contra ERC, CUP i BECP. La regidora de C's va excusar la seva presència al Ple, celebrat dilluns passat.

L'aprovació del conveni significa un punt d'inflexió en la lluita incansable de l'Ajuntament i del veïnat per la retirada d'una línia elèctrica que afecta directament un miler de persones i que hipoteca la millora de la mobilitat per la zona nord del poble o el desenvolupament de la Zona Esportiva Municipal, per la qual passen unes 4.000 persones per setmana.

I és que, de la dotzena de línies d'alta tensió que travessen el terme municipal de Begues, la línia Penedès-Viladecans afecta uns 300 habitatges, amb 33 torres i 6,55 quilòmetres de cables de 220.000 volts. El seu desplaçament i compactació amb les línies que ja discorren pel límit nord del terme municipal deixarà espais disponibles per a zones d'esbarjo i d'ús col·lectiu.

Reservat el 75% del cost

El cost total del projecte de desviament de la línia d'alta tensió i retirada de les instal·lacions actuals és d'uns quatre milions d'euros, dels quals l'Ajuntament ja en té consignat un 75%, i s'espera disposar de la totalitat de la partida pressupostària en els mesos vinents.

Això no obsta perquè el govern municipal segueixi en negociacions amb d'altres administracions per a implicar-los en el finançament del projecte, en aquest cas a causa de l'interès general que suposa.

Segons el conveni de col·laboració, a REE li pertoca la redacció del projecte executiu, la tramitació dels permisos, les obres de trasllat i la retirada de totes les instal·lacions de la línia actual. L'Ajuntament ha de cedir a REE els terrenys municipals per al trasllat i negociar amb els propietaris afectats.

Un cop aprovat el conveni, es procedirà pròximament a la signatura del mateix entre les dues parts.

Darrera actualització: 20.12.2022 | 15:00