Acord entre l'Ajuntament de Begues i Red Eléctrica per a la retirada de la línia d'alta tensió del nucli urbà

Dimarts, 21 de desembre de 2021 a les 09:00

En els mesos vinents cal formalitzar l'acord mitjançant la signatura d'un conveni de col·laboració entre les dues parts. REE ja ha lliurat a la Generalitat el projecte executiu de modificació de la línia, que les pròximes setmanes ha de sortir a exposició pública.

Està previst que a principis del pròxim any 2022 surti a exposició pública el projecte executiu de substitució de la línia de 220 kV que connecta les subestacions de Magraners, a Lleida, i Begues. En el marc de l'execució d'aquest projecte de REE, es farà efectiu el trasllat de la línia d'alta tensió que discorre pel nucli urbà de Begues.

En aquest sentit, l'Ajuntament de Begues i REE han acordat l'inici de les negociacions per establir un conveni de col·laboració per executar la part del projecte que correspon al terme municipal de Begues. A més, el conveni haurà de recollir les aportacions econòmiques tant de l'Ajuntament com de tercers que finalment s'acordin i establir el règim de pagaments i el calendari d'execució.

En una reunió prèvia amb el delegat de Red Eléctrica a Catalunya, José Ignacio Lallana i amb el director del projecte, Ángel Carbonero, l'alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, ha reiterat a REE l'interès i l'oportunitat del projecte, adquirint el compromís d'iniciar les tramitacions administratives pertinents per a la modificació de la línia.

El pressupost del projecte és de prop de 4 milions d'euros, dels quals 3,5 milions corresponen a les obres de desviament de la línia, la seva compactació amb la resta de línies que discorren pel límit nord del terme, i el desmantellament de les torres actuals a l'avinguda Mediterrània.

En aquest sentit, l'Ajuntament de Begues ja compta amb reserves de crèdit pressupostari consignades en els darrers exercicis per a aquest projecte. Tot i això, l'objectiu és aconseguir la implicació d'altres administracions i, a aquest efecte, l'alcaldessa ja ha iniciat trobades amb diferents departaments de la Generalitat de Catalunya per assolir acords de finançament.

Darrera actualització: 20.12.2021 | 12:28