Begues demana a Red Eléctrica que iniciï els tràmits del projecte de trasllat de la línia d’Alta Tensió del nucli urbà

Dimecres, 16 de juny de 2021 a les 09:00

Un cop avalada l’opció del trasllat de la línia d’Alta Tensió per part de Medi Ambient, l’alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, ja ha sol·licitat formalment a Red Eléctrica Española (REE) que iniciï el projecte executiu i la tramitació administrativa del projecte.

L'Ajuntament de Begues ja ha sol·licitat a Red Eléctrica Española (REE) que iniciï les actuacions necessàries per a la realització del projecte executiu, així com la tramitació administrativa, permisos i autoritzacions que possibilitin el trasllat de la línia d’Alta Tensió de l’avinguda Mediterrània fora del nucli urbà de Begues.

En paral·lel a la tramitació del projecte, cal que REE elabori també el pressupost d’execució de l’obra. Un cop es conegui el cost total i la proposta de col·laboració per part de REE, l’Ajuntament explorarà totes les vies possibles de participació d’altres administracions per tal de trobar el finançament necessari.

La demanda de l'Ajuntament a REE arriba després de l'aval ambiental de la Generalitat a la proposta de trasllat de les línies d'Alta Tensió. Un trasllat que comportarà la compactació total de les línies elèctriques que venen del Penedès en direcció a Viladecans per la carena del Montau i del Sotarro.

Amb tot, la retirada de la línia del nucli urbà és cada vegada més a prop d’esdevenir una realitat, després de dues dècades de reivindicació veïnal i del treball institucional realitzat aquests últims anys. El projecte s’orienta en benefici de la ciutadania i la salut de les persones, tant del veïnat afectat directament pel pas de la línia com per a la població en general.

I és que el trasllat comportarà la millora general de la trama urbana així com l’alliberament de les restriccions a les quals obliga el pas de la línia en espais d’ús públic com és el cas de la zona esportiva.

Darrera actualització: 15.06.2021 | 15:08