El director general d’Energia de la Generalitat visita Begues per comprovar sobre el terreny l’afectació de la línia d’alta tensió

Dijous, 25 de febrer de 2021 a les 09:00

L’Ajuntament de Begues segueix treballant en el projecte per a eliminar definitivament la línia d’alta tensió que travessa el nucli urbà. Actualment ens trobem a l’espera de la resposta final de Medi Ambient sobre l’avantprojecte de modificació presentat per Red Eléctrica Española.

Manel Torrent, director general d'Energia, Mines i Seguretat industrial de la Generalitat de Catalunya, i director de l'Institut Català d'Energia (ICAEN), va ser rebut ahir a l'Ajuntament de Begues per l'alcaldessa, Mercè Esteve, i el tinent d'alcaldia de Territori i Sostenibilitat, Joan Molina. L'objectiu de la trobada era el de poder exposar de primera mà el projecte de retirada de la línia d'alta tensió que travessa l'avinguda Mediterrània de Begues.

Un cop exposats els detalls d'aquest, la reunió va continuar sobre el terreny, als barris de Begues Parc, Santa Eulàlia i Bon Solei, així com a la subestació elèctrica del Montau. Torrent es va poder comprovar l'afectació que l'actual traçat de la línia provoca sobre desenes d'habitatges i la Zona Esportiva Municipal.

L'estudi d'avaluació ambiental de l'avantprojecte de modificació de la línia d'alta tensió ja va ser analitzat en el seu moment per la Direcció General d'Energia, qui va recollir una sèrie d'observacions, estudis i al·legacions que va fer arribar a Red Eléctrica Española per a la seva redacció definitiva.

Ara l'avantprojecte es troba a la taula de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, després de la visita a Begues el passat estiu del conseller de Territori i Sostenibilitat. Damià Calvet ja va manifestar en aquell moment que ens trobàvem davant "un moment crucial per solucionar definitivament el problema de les línies elèctriques a Begues" i que, tenint en compte la preservació dels interessos mediambientals del territori i els costos econòmics de les diferents opcions, "l'opció haurà de passar per un desplaçament amb certa compactació o un desplaçament amb elements de compensació".

La reunió amb Manel Torrent també va servir per traslladar-li el problema que genera la benzinera sense ús de Begues Parc, així com donar-li a conèixer els projectes de l'Ajuntament de Begues en matèria d'energies renovables i, en concret, l'aposta municipal per la biomassa. Amb aquest objectiu, el director de l'ICAEN també va visitar una de les sales de calderes municipals que s'abasteixen amb aquesta font d'energia. Torrent va valorar el compromís de Begues en aquest àmbit i va instar el consistori a seguir apostant per aquest projecte.

Darrera actualització: 25.02.2021 | 07:50