Red Eléctrica inicia els tràmits per al trasllat de la línia d'alta tensió

Dilluns, 20 de març de 2023 a les 09:00

L'Ajuntament s'ha trobat amb representants de les entitats veïnals directament afectades per l'actual línia d'alta tensió i els ha posat al dia de l'estat actual del projecte. Red Eléctrica ja ha sol·licitat les primeres llicències d'obres i l'Ajuntament farà efectiu aquest mes d'abril el pagament del 40% del cost dels treballs.

L'Ajuntament s'ha reunit amb representants de les entitats veïnals directament afectades per l'actual línia d'alta tensió (AA.VV. Begues Park, Begues Alta Tensió i l'Associació de Propietaris i Veïns de Bon Solei). En la trobada, se'ls ha posat al dia de l'estat actual del projecte i dels propers passos que s'han de dur a terme fins a completar el desviament de la línia fora del nucli urbà.

Abans de juny és previst que la Generalitat de Catalunya completi els darrers tràmits administratius: l'aprovació definitiva del projecte executiu, l'autorització administrativa i la declaració d'utilitat pública del projecte. En paral·lel, la Comissió de Territori de Catalunya també ha d'aprovar de forma definitiva el Projecte d'Actuació Específica (PAE).

A l'espera d'aquestes aprovacions, Red Eléctrica ja ha sol·licitat les llicències d'obres als municipis pels quals transcorre tota la línia Magraners-Begues, amb l'objectiu de començar a treballar en la modificació del conjunt de la línia aquest mateix estiu, fins a la subestació elèctrica del Montau.

Un cop s'hagin completat els tràmits administratius esmentats, s'iniciarà la fase d'execució dels treballs a partir de la subestació. Aquests començaran primer per la compactació de les línies que actualment ja discorren pel vessant nord del terme, per tal de preparar-les per a sumar-hi la línia d'alta tensió de l'avinguda Mediterrània. Un cop feta la compactació, s'iniciarà la darrera fase: el desmuntatge de les 33 torres que travessen el nucli urbà. Red Eléctrica preveu finalitzar tots els treballs al segon semestre de 2025.

El cost total del trasllat ha quedat fixat en 2.880.775,57 euros (més una previsió de 500.000 euros en concepte d'expropiacions). A l'abril l'Ajuntament farà efectiu el primer pagament, corresponent al 40% del total.

Els representants de les tres entitats veïnals s'han felicitat per l'acord assolit amb Red Eléctrica i pel calendari d'execució treballs, amb l'horitzó posat en el fi de la vella reivindicació de Begues per a la retirada de l'alta tensió pel mig del nucli urbà. 

Darrera actualització: 19.03.2023 | 12:41