Nous avenços en la retirada de l’alta tensió del nucli urbà

Dimecres, 8 de de maig de 2019 a les 09:00

Al llarg de les properes setmanes Red Eléctrica de España tramitarà l’estudi d’impacte ambiental.

El complex procés tècnic, mediambiental i administratiu per a la retirada de les línies d'alta tensió de l'avinguda de la Mediterrània assolirà en les setmanes vinents una nova fita amb la tramitació de l'estudi d'impacte ambiental a la Direcció General d'Energia i Mines de la Generalitat de Catalunya per a la modificació del tram de la línia d'alta tensió que travessa el nucli urbà de Begues.

L'estudi, realitzat per la consultora especialitzada Consulnima per encàrrec de Red Eléctrica de España en coordinació amb l'Ajuntament de Begues, es posarà a exposició pública, procés de participació que es perllongarà durant uns quants mesos.

Cal recordar que aquest procés per a solucionar la presència de les línies d'alta tensió al nucli urbà del municipi prenia impuls ara fa tres anys amb el vistiplau obtingut per part de la Comissió d'Empresa i Coneixement del Parlament de Catalunya després que l'Ajuntament de Begues intensifiqués les negociacions i els contactes en aquest sentit a l'inici de l'actual legislatura.

Tres alternatives

En tot cas, la rellevància d'aquest moment rau en el fet que, per primer cop, es presenta un estudi d'impacte ambiental en què s'inclouen tres alternatives: soterrament, compactació i/o desviament. Aquest fet permetrà en la legislatura vinent elaborar el corresponent projecte executiu i establir la millor forma de finançament dels treballs.

Des de l'actual consistori sempre s'ha apostat pel trasllat definitiu dels més de 7 quilòmetres de línies d'alta tensió, com a opció més realista, viable econòmicament i amb el menor impacte en el nostre territori.

Darrera actualització: 07.05.2019 | 18:44