Avança el procés per a eliminar les línies d’alta tensió de la trama urbana de Begues

Divendres, 6 d'octubre de 2017 a les 10:30

Recentment, l'Ajuntament ha rebut l'informe d'abast de l'Estudi d'Impacte Ambiental del projecte de modificació de la línia aèria de transport d'energia elèctrica de 220 KV al seu pas per l'avinguda Mediterrània, emès per la Direcció General de Polítiques Ambientals de la Generalitat.

De l'anàlisi del seu contingut, que el consistori valora positivament atès que recull les diferents sensibilitats del territori, es desprèn que l'Estudi d'Impacte Ambiental que aviat començarà a redactar-se per part de Red Eléctrica Española, SA, haurà d'aprofundir en l'opció del soterrament. Això queda justificat en el fet que és aquesta la millor opció per a la protecció de l'àliga cuabarrada. En tot cas, l'informe incideix en la necessitat d'incorporar també un estudi econòmic de detall i realista que avaluï tant la viabilitat econòmica d'aquest soterrament (total o parcial) com les possibilitats reals que el consistori, que haurà d'assumir l'execució de l'obra, pugui fer front a la despesa que suposaria.

L'informe d'abast també aporta una nova alternativa aèria de desplaçament de la línia, que és pràcticament igual a la presentada i defensada des de l'Ajuntament de Begues. La principal excepció és la incorporació de dos petits trams amb compactació de línies a la sortida de la subestació del Montau. Aquestes compactacions permeten reduir l'espai d'afectació de l'àliga cuabarrada i permetria assumir-ne econòmicament l'execució per part de l'Ajuntament de Begues, atès que no existeix cap compromís per part de la Generalitat de fer front al soterrament. 

Pròximament s'iniciaran les reunions de treball per a la redacció del document d'Avaluació d'Impacte Ambiental que definirà quin és el projecte que tècnicament i econòmicament es podria arribar a executar.

Darrera actualització: 06.10.2017 | 11:17