El projecte de Red Eléctrica per al desmuntatge de la línia d’Alta Tensió de Begues ja es troba en exposició pública

Dimecres, 30 de març de 2022 a les 09:00

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha publicat aquest dilluns l’anunci d’informació pública del projecte d’execució del desmuntatge de la línia al seu pas per l’avinguda Mediterrània, i la seva posterior compactació amb la resta de línies que discorren pel límit nord del terme de Begues.

Red Eléctrica de España (REE) continua complint els terminis als quals es va comprometre amb l'Ajuntament de Begues, i ja ha finalitzat el projecte executiu del trasllat de la línia d'Alta Tensió fora del nucli urbà de Begues. Aquest mateix dilluns, el Diari Oficial de la Generalitat ja ha publicat l'anunci de l'inici del període d'informació pública del projecte, que s'allargarà per període d'un mes.

El projecte recull la sol·licitud de l'autorització administrativa prèvia, l'autorització administrativa de construcció i la declaració d'utilitat pública del projecte, que s'emmarca en el conjunt de treballs que REE durà a terme per a substituir la línia de 220 kV que connecta les subestacions de Magraners, a Lleida, i Begues.

En paral·lel, REE i l'Ajuntament de Begues estan treballant en la definició del conveni de col·laboració que signaran en els mesos vinents, i que recollirà les aportacions econòmiques tant de l'Ajuntament com de tercers que finalment s'acordin i establirà el calendari d'execució.

Fins al moment, el consistori ja compta amb reserves de crèdit pressupostari consignades en els darrers exercicis per a aquest projecte. Tot i això, des de fa uns mesos s'està treballant per garantir la implicació d'altres administracions en el finançament del projecte, d'acord amb els acords que al llarg dels anys s'han assolit per a fer efectiva aquesta llarga reivindicació de Begues.

Darrera actualització: 29.03.2022 | 16:52