Ampliació de la freqüència del bus 902 els caps de setmana i els dies festius

Dimarts, 23 de novembre de 2021 a les 09:00

La línia disposarà de vuit expedicions més cada cap de setmana i festiu, tant en sentit de pujada com de baixada a Gavà. La Generalitat de Catalunya atén la reclamació de l’Ajuntament i ja ha consignat el finançament necessari per a posar en marxa l’ampliació a principis de 2022 en la proposta de pressupostos que aquests dies es debat al Parlament de Catalunya.

A partir d'aquest pròxim any la freqüència de pas de la línia de bus 902 entre Gavà i Begues s'incrementarà en vuit expedicions per sentit els caps de setmana i els dies festius. S'assoleix així una de les principals reivindicacions que l'Ajuntament de Begues reclamava d'ençà que es va assolir l'increment d'expedicions en dies feiners.

Aquest anunci arriba poc després que l'alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, es reunís amb la directora general de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Mercè Rius, per insistir en les mancances del municipi en aquesta àrea.

Des de la Generalitat, que és qui finança la línia 902 que és operada per BaixBus, es van comprometre a realitzar un estudi de millores de la línia. Un dels primers fruits és aquest anunci de l'increment de pas dels busos durant els caps de setmana i els dies festius.

Un increment que, segons la proposta plantejada per la Generalitat, es traduiria en dos nous viatges més entre cada un dels serveis que ja s'ofereixen actualment els dissabtes, diumenges i festius. L'increment es traslladarà aquests pròxims dies a la resta d'administracions del territori.

Cap a la plena integració de la T-Rosa i la T-16

L'alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, s'ha mostrat satisfeta per la resposta de la Generalitat i ha posat en valor que "és fruit de la insistència i la perseverança d'aquest Ajuntament a l'hora de fer valer la necessitat d'un millor transport públic per al poble". Esteve ha agraït la predisposició de la Direcció General de Mobilitat i Transports per a atendre aquestes necessitats, tot incorporant el finançament necessari en els pressupostos de la Generalitat per a l'any 2022, actualment en fase de debat i aprovació al Parlament de Catalunya.

L'alcaldessa ha reblat que "posem el focus en noves millores per a la línia 902, així com la plena integració de la T-Rosa i la T-16 a la tarifa plana metropolitana. Seguiré treballant, com he fet sempre, per Begues i per la seva gent, aprofitant totes les oportunitats i en tots els àmbits que tingui al meu abast".

Sobre la plena integració tarifària pendent, la Generalitat va anunciar que s'està treballant en un conveni amb l'AMB que permetria la incorporació dels dos títols socials pendents a la tarifa plana metropolitana a través de l'aportació econòmica que faria la Generalitat com a titular de la línia. L'Ajuntament de Begues confia que aquest acord es materialitzi també aquest 2022, i així seguirà reclamant-ho a totes dues administracions.

Darrera actualització: 22.11.2021 | 21:57