La Generalitat ultima l’estudi de millores de la línia d’autobús de Begues

Dimecres, 3 de novembre de 2021 a les 09:00

L'alcaldessa, Mercè Esteve, es reuneix amb la directora general de Transports i Mobilitat per demanar concreció en el calendari i el pressupost per a la posada en marxa de les millores en matèria de transport públic que fa temps que es reclamen des de Begues.

L'alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, s’ha reunit aquest dimarts amb la nova directora general de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Mercè Rius. L'objectiu de la trobada era el de tornar a posar sobre la taula les reivindicacions de Begues en matèria de transport, traslladant-les directament a la nova titular de la direcció general.

D'aquesta manera, l'alcaldessa de Begues ha tornat a insistir davant la representant del govern català en la urgència d'incrementar la freqüència de pas dels autobusos de la línia 902, que és finançada per la Generalitat i operada per la companyia BaixBus. Les reivindicacions passen per un increment de la freqüència de pas de la línia durant el cap de setmana i sumar un servei més en la franja de migdies en dies feiners, així com estudiar la viabilitat d’un servei nocturn. Aquestes millores haurien de ser sufragades per la Generalitat de Catalunya, en tant que titular de la línia.

Esteve també va remarcar la necessitat que la Generalitat i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) estableixin els mecanismes necessaris per tal que els títols de transport que encara estan pendents de plena integració a Begues (la Targeta Rosa i la T-16) s’incorporin a la tarifa plana metropolitana. I és que recentment s’ha aconseguit que Begues esdevingui punt de tramitació de la T-Rosa (a través de l’OAC o de la web de l’AMB) i que, per tant, els seus veïns i veïnes ja puguin usar-la per la zona tarifària 1, però aquest ús encara no està ampliat a la zona tarifària 2 (a la qual pertany Begues). Per tant, com ja explicàvem en aquesta informació, la baixada fins a Gavà s’ha de realitzar amb qualsevol dels títols generals de viatge. Un cop ja a Gavà, ja es pot fer servir la Targeta Rosa per a qualsevol desplaçament en el conjunt de poblacions de la zona 1.

Mercè Rius va remarcar que la direcció general és coneixedora de les reclamacions de Begues des de fa temps i que estan enllestint un informe que recollirà les possibilitats de millora del servei. La implantació de les demandes recollides en aquest estudi estaria supeditada al finançament provinent dels pressupostos de la Generalitat.

Respecte a la integració de títols, Rius també va avançar que s’ha treballat en un conveni amb l’AMB que permetria la plena incorporació dels títols socials a la tarifa plana metropolitana a través de l’aportació econòmica que faria la Generalitat com a titular de la línia.

Ambdues parts s’han emplaçat a mantenir els canals de contacte oberts durant les properes setmanes, amb l’objectiu de validar l’estudi de millores que està enllestint la Generalitat.

Darrera actualització: 02.11.2021 | 18:00