L'1 de gener ja es podrà fer servir la T-Rosa des de Begues

Dijous, 23 de desembre de 2021 a les 09:00

El Consell Metropolità de l'AMB aprova integrar la T-Rosa en la tarifa plana del transport públic, cosa que permetrà a les persones de Begues majors de 65 anys o amb certificat de discapacitat desplaçar-se amb aquest títol social per les dues corones de l'àrea metropolitana de Barcelona.

A partir de l'1 de gener de 2022, les persones empadronades a Begues i que tinguin més de 65 anys o amb certificat de discapacitat superior al 33% ja podran desplaçar-se amb transport públic per tota l'àrea metropolitana de Barcelona amb la Targeta Rosa.

El Consell Metropolità de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va aprovar dimarts passat integrar plenament la T-Rosa a la tarifa social metropolitana, de manera que també es podrà fer servir als municipis de la segona corona. 

Per fer realitat aquesta acció, l'AMB aportarà 5.200.800 euros a l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), un consorci integrat per la Generalitat de Catalunya i les administracions locals encarregat de coordinar i planificar el transport públic a l'àrea metropolitana de Barcelona.

D'aquesta manera es compleix una altra de les reivindicacions importants de Begues en matèria de transport públic, després que el novembre passat s'aprovés l'ampliació de la freqüència de la línia 902 els caps de setmana i els dies festius a partir de l'any vinent.

Tot i això, l'Ajuntament de Begues continuarà reclamant a l'AMB i la Generalitat (titular de la línia 902) perquè la T-16 (títol de transport per a infants i joves fins als 16 anys) també s'inclogui en aquesta tarifa plana metropolitana.

Com aconseguir la T-Rosa

La T-Rosa (que ja es podia tramitar a Begues des d'octubre passat) la poden sol·licitar no només les persones majors de 65 anys, sinó també aquelles amb un certificat de reconeixement de discapacitat igual o superior al 33% de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS).

El títol pot ser gratuït o de tarifa reduïda. En el primer cas, els ingressos econòmics bruts anuals han de ser iguals o inferiors a 8.699,46 euros. En el segon cas, l'import ha de ser de 17.398,92 euros.

Per a més informació, visiteu el web de l'AMB o a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) amb cita prèvia.

Darrera actualització: 22.12.2021 | 12:42