Ampliació de la xarxa de compostatge casolà

Dilluns, 2 de maig de 2022 a les 09:00

L'Ajuntament de Begues cedeix una cinquantena de compostadors casolans. Fer compostatge a casa permet una bonificació del 25% en la taxa d'escombraries. 

L'Ajuntament de Begues vol ampliar el nombre de llars que fan compostatge casolà. Per aquest motiu ha adquirit una cinquantena de compostadors que cedeix gratuïtament a les famílies que vulguin adquirir el compromís de fer compost a partir de les restes de matèria orgànica que generen.

Les persones interessades han de comunicar-ho a l'Ajuntament. La sol·licitud comportarà assistir a una sessió formativa sobre el funcionament dels compostadors i també sobre els tràmits a realitzar si volen gaudir de la bonificació del 25% de la taxa d'escombraries que el consistori ofereix a qui fa compostatge a casa.

Per aconseguir un dels compostadors cal estar empadronat a Begues i tenir un espai exterior on ubicar-lo. Ha d'estar en un lloc que faciliti el drenatge, a resguard del sol i de la pluja o el vent i que no molesti el veïnat.

El compostatge és un procés que permet transformar les restes orgàniques (els residus) en un recurs (el compost), un producte adequat per ser utilitzat per mantenir la fertilitat del sòl. Aquests residus poden ser restes de menjar (peles de fruites, marro de cafè, herbes d'infusions...), restes vegetals (gespa, productes de l'hort, flors, fulles i plantes...), restes d'animals (gallinassa) o al-tres com taps de suro, cendres, paper de cuina usat...

L'any 2021 un total de 120 llars beguetanes formaven part del Registre d'autogestió de la brossa orgànica. Amb aquesta acció s'arribarà als 170 punts de compostatge casolà.

Darrera actualització: 29.04.2022 | 10:25