Una cinquantena de llars de Begues se sumen a fer compostatge casolà

Dijous, 9 de de juny de 2022 a les 09:00

Donada la gran resposta rebuda, l'Ajuntament ja preveu una nova ampliació de la campanya amb mig centenar de compostadors casolans més de cara a finals d'any.

Una cinquantena de llars beguetanes començaran a fer compostatge casolà gràcies als compostadors cedits gratuïtament per l'Ajuntament de Begues. D'aquesta manera, seran unes 170 les llars del municipi en ajudar a transformar la matèria orgànica en compost.

Mesos enrere, el consistori havia fet una crida a sol·licitar un dels cinquanta compostadors que es posaven a l'abast de la ciutadania. Aquest dimarts, 7 de juny, al Centre Cívic El Roure es van fer dues xerrades amb les famílies que havien respost a la crida per explicar el funcionament correcte dels compostadors.

A més, també es va explicar com realitzar els tràmits per aconseguir la bonificació del 25% en la taxa d'escombraries a què tenen dret les llars que practiquen el compostatge casolà a Begues.

L'èxit de la crida ha empès l'Ajuntament a preveure, durant el segon semestre d'aquest any, una nova ampliació del parc de compostadors casolans, amb una cinquantena d'unitats més.  D'aquesta manera es vol fomentar l'obtenció d'un recurs, el compost, adequat per ser utilitzat per mantenir la fertilitat del sòl i contribuir a una gestió sostenible dels residus.

Darrera actualització: 09.06.2022 | 09:23