Begues celebra diumenge el Dia Mundial del Medi Ambient

Dimarts, 31 de maig de 2022 a les 09:00

Amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, diumenge, davant el Petit Casal (de 10 a 14 h), es donaran a conèixer els projectes de Begues per a la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic. Hi haurà un punt d'informació i es repartiran materials alternatius al plàstic d'un sol ús.

En el marc del Dia Mundial del Medi Ambient, diumenge, de deu del matí a dues de la tarda, davant el Petit Casal s'instal·larà un punt d'informació municipal on es donaran a conèixer els projectes de sostenibilitat i contra el canvi climàtic que es porten a terme a Begues.

Entre aquests projectes hi haurà la recollida d'oli usat Claki Begues, informació sobre les polítiques de gestió forestal amb la biomassa i la silvopastura, de mobilitat sostenible, instal·lacions LED a l'enllumenat públic i plaques fotovoltaiques, entre altres.

L'espai també acollirà una demostració del funcionament dels compostadors casolans i un espai per a la Unitat de Medi Ambient de la Policia Local.

Distribució de material per a substituir el plàstic d'un sol ús en el nostre dia a dia

En aquest espai d'informació municipal també tindrà un paper rellevant el programa A Begues, plàstic zero. Qui ho desitgi podrà obtenir una bossa de cartró reciclat de llarga durabilitat per a les seves compres, així com el cabàs de Begues. Es tracta d'un cistell de palma, fet a mà, que vol esdevenir emblema de la campanya i símbol de la substitució de les bosses d'un sol ús per anar a comprar.

Per a obtenir un d'aquests cabassos caldrà lliurar 10 envasos o productes diferents fets de plàstic d'un sol ús que s'haurien d'eliminar de la vida diària (plats de plàstic, canyetes, safates de porexpan, embolcalls de film, bosses d'un sol ús...).

Amb aquesta acció es pretén fer reflexionar a la ciutadania sobre la quantitat de productes superflus fets amb plàstic d'un sol ús que formen part dels nostres hàbits diaris i, alhora, simbolitzar l'adéu a aquests productes per part de la ciutadania. Tot el material lliurat serà portat a la deixalleria municipal per al seu posterior reciclatge.

Les persones propietàries de gossos censats també podran recollir gratuïtament un porta bosses per a recollir els excrements dels animals.

Darrera actualització: 31.05.2022 | 09:01