Distribució dels diners que es van recaptar de forma popular als afectats per l'explosió de gas

Dimarts, 14 de juny de 2022 a les 09:00

Articulats els mecanismes legals per a poder distribuir els diners que el moviment solidari 'Begues Suma' va recollir per ajudar els damnificats per la deflagració.

Després de l'explosió de gas que hi va haver el juliol del 2015 al carrer Major i que va provocar abundants danys materials i tretze persones ferides, va sorgir un moviment solidari entre la ciutadania anomenat Begues Suma - Begues Reacciona, que va organitzar una sèrie d'accions per recollir diners per donar-los a les persones afectades per la deflagració.

La iniciativa va aplegar un total de 12.419,73 euros que, com que no estaven constituïts en cap ONG, fundació o entitat solidària, no van trobar una via legal per articular el seu repartiment. Així, a petició dels impulsors del moviment solidari, els diners van quedar dipositats en un compte de l'Ajuntament.

Tal com s'havia acordat amb les persones promotores de la iniciativa, s'ha esperat que finalitzessin els darrers processos judicials que quedaven pendents. Un cop resolt l'últim, ara fa unes setmanes, el consistori i les persones impulsores de la iniciativa es van reunir per acordar la manera de canalitzar aquestes ajudes.

Així les coses, s'ha conclòs obrir una convocatòria pública (regulada per unes bases públiques) per la qual les persones afectades per l'explosió tindran trenta dies hàbils per sol·licitar ser beneficiàries d'aquests diners que, tal com han decidit els promotors de la recaptació, es repartiran a parts iguals entre totes les persones sol·licitants.

En el cas que la convocatòria pública quedés deserta, els diners es destinarien al banc dels aliments.

Darrera actualització: 14.06.2022 | 11:46