La nova Llei de Trànsit expulsa els patinets elèctrics de les voreres

Dilluns, 21 de març de 2022 a les 09:00

La normativa, que entra en vigor avui a tot l'estat, endureix les sancions a les infraccions amb l'objectiu de reduir els accidents. 

Avui, 21 de març, entra en vigor la nova Llei sobre Trànsit, Circulació de Vehicles a Motor i Seguretat Viària aprovada pel Congrés dels Diputats al desembre. La normativa endureix les sancions per les infraccions amb l'objectiu de reduir els accidents i les víctimes.

La nova llei estipula multes més elevades per accions com conduir amb el mòbil a la mà (encara que no es faci servir), no respectar la distància de seguretat d'1,5 metres amb ciclistes o tenir instal·lat als vehicles detectors de radars o cinemòmetres, entre altres mesures.

Regulació dels vehicles de mobilitat personal

La normativa també afecta els patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal (VMP). Així, a partir d'avui aquests elements no podran circular per voreres, llevat de si aquestes disposen d'un carril bici integrat; si no és el cas, hauran de circular per la calçada o pels espais habilitats com a zona pedalable. 

Contràriament al que s'havia avançat, però, la llei no regula finalment l'edat mínima per a conduir patinets elèctrics, mesura que continuarà sent potestat de les administracions locals. En el cas de Begues, aquesta regulació està pendent de l'aprovació definitiva de la modificació de l'ordenança de circulació, que va començar a tramitar-se el darrer trimestre de 2021. 

Actualment, l'Ajuntament està estudiant les al·legacions presentades durant el període d'exposició pública abans de portar el text final al vistiplau del Ple per a l'aprovació definitiva.

Darrera actualització: 21.03.2022 | 09:04