La Policia Local enceta la formació d'educació viària a les escoles

Dimecres, 21 de setembre de 2022 a les 09:00

Enguany, els tallers de l'activitat 'Camí escolar segur' compten amb un apartat específic destinat a la formació sobre l'ús de vehicles de mobilitat personal (VMP), com els patinets elèctrics.

La Policia Local de Begues va encetar ahir els tallers de l'activitat 'Camí escolar segur', en la qual es volen transmetre els conceptes de seguretat viària a l'alumnat del municipi.

En el cas d'ahir, una vintena d'alumnes de primer d'ESO de l'Institut de Begues va participar en una xerrada per recordar les principals normes de circulació amb bicicletes i patinets.

Tot seguit, l'alumnat va realitzar un recorregut en bicicleta des de l'Institut fins al Mur tot circulant pel carril bici. En acabar la formació, es lliura un diploma acreditatiu del taller.

La Policia Local impartirà aquesta formació viària a la resta de centres educatius de Begues, posant especial èmfasi enguany en la conducció de patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal (VMP).

Formació en la conducció de VMP

Cal recordar que l'Ajuntament de Begues ha aprovat recentment una modificació de l'Ordenança de Circulació amb la qual es regula la conducció d'aquests vehicles.

És per aquest motiu que, durant aquest curs escolar, la formació viària s'orientarà cap a aquesta forma de mobilitat, posant èmfasi en el coneixement de la normativa i en la importància del seu compliment per a garantir la seguretat de conductors i vianants.

Entre altres aspectes, les persones conductores de patinets elèctrics han de ser majors de catorze anys, han de portar casc, han de circular a una velocitat moderada i ho han de fer per carrils bici o la calçada.

Darrera actualització: 21.09.2022 | 09:06