Recta final de les obres de consolidació de talussos a la carretera BV2041

Divendres, 1 de setembre de 2023 a les 09:00

És previst que a finals de la setmana que ve finalitzin les obres de consolidació de talussos que s'han estat executant al llarg del mes d'agost. Durant aquesta darrera setmana se seguirà treballant de forma simultània en diferents trams propers a Gavà i entre l'ermita de Bruguers i les pedres pintades. 

El passat 31 de juliol van començar les obres de millora de la seguretat a la carretera BV2041, fruit de les necessitats d'intervenció identificades per l'estudi geotècnic realitzat per la Generalitat de Catalunya a demanda de l'Ajuntament de Begues.

Els treballs es van programar durant el mes d'agost per minimitzar les molèsties a les persones usuàries de la via, ja que és durant aquest mes quan descendeix la mobilitat a la carretera que uneix Begues i Gavà. Durant aquestes setmanes s'han netejat les superfícies dels talussos, s'han retirat alguns blocs de pedra, s'ha rebaixat terra i s'han instal·lat noves malles de subjecció en les zones que presentaven major risc de despreniment.

L'empresa responsable de l'execució dels treballs tenia previst finalitzar les obres aquesta setmana, però al llarg del mes d'agost hi ha hagut diverses jornades en les quals no s'ha pogut treballar. Es tracta dels dies en què es van activar els nivells de màxim risc d'incendi forestal, amb mesures de prevenció que, entre d'altres restriccions, obligaven a aturar els treballs amb maquinària o les obres en zones forestals. 

Per recuperar els dies d'aturada, doncs, l'empresa seguirà treballant aquesta primera setmana de setembre. Si no sorgeix cap imprevist, els treballs es completaran a finals de setmana. 

Com ja s'ha vingut fent durant tot l'agost, les restriccions de trànsit consistiran en el tall puntual d'un dels dos carrils de la calçada en els punts en els quals els equips estiguin treballant. Hi haurà pas alternatiu regulat per semàfor, des de les 8.30 h. 

 

Darrera actualització: 31.08.2023 | 15:52