Acords plenaris en matèria econòmica, de transparència i urbanisme

Dimecres, 29 de de desembre de 2021 a les 09:00

L’Ajuntament de Begues reserva 400.000 euros provinents del romanent de 2021 al desviament de la línia d’alta tensió, que se sumen als 270.000 euros que proposa el pressupost de 2022 per al mateix projecte. La sessió de desembre del ple municipal també va aprovar de forma inicial la nova ordenança de Transparència i Administració digital.

El Ple municipal de l’Ajuntament de Begues, en la seva sessió ordinària del mes de desembre, va aprovar de forma inicial una modificació de crèdit que permet incorporar al pressupost de 2021 un total de 448.500 euros, provinents del romanent de tresoreria. D’aquests, 400.000 euros es destinen al projecte de desviament de la línia d’alta tensió de l’avinguda Mediterrània. Aquest import, sumat als 270.000 euros que ja contempla al mateix efecte el pressupost 2022, permetrà iniciar l’any amb una reserva ja de 670.000 euros per al compliment del compromís de retirada de la línia d’alta tensió del nucli urbà de Begues.

Els 48.500 euros restants de la modificació de crèdit aprovada es destinen a sufragar els quatre projectes d’inversions proposats i escollits per la ciutadania durant el procés de Pressupostos Participatius de Begues.

El punt va prosperar amb els vots a favor de JxCat i la regidora no adscrita Marta Roig, el vot en contra de BEC i l’abstenció d’ERC, PSC i CUP.

La sessió també va servir per aprovar de forma definitiva la modificació d’ordenances fiscals de Begues per a l’any 2022. Com ja s’ha anat informant, aquesta modificació contempla la congelació de l’IBI i les principals taxes socials, comercials i de serveis per al nou any. Va rebre els vots a favor de JxCat i la regidora no adscrita Marta Roig, el vot en contra de BEC i l’abstenció d’ERC, PSC i CUP.

Nova ordenança de transparència i modificació de l‘edificació del sector Can Pau Martí

La sessió de desembre també va servir per aprovar, en aquest cas per unanimitat, la nova ordenança de Transparència i Administració digital de Begues. La norma pretén regular l’accés de la ciutadania a l’obtenció d’informació així com a la possibilitat de participar en les polítiques públiques. Alhora, permet a l’Ajuntament de Begues consolidar la seva administració digital, tot reforçant els drets de la ciutadania en un context de seguretat jurídica, eficiència administrativa i innovació pública.

Finalment, el Ple municipal de desembre va aprovar de forma provisional la modificació puntual del Pla General respecte a l’edificació del sector de Can Pau Martí, sense que aquesta modificació suposi cap variació dels paràmetres bàsics d’aprofitament urbanístic. El punt va prosperar amb els vots a favor de JxCat i la regidora no adscrita Marta Roig, els vots en contra de CUP i BEC, i l’abstenció d’ERC i PSC.

Cal recordar que aquesta sessió plenària va tenir l’absència justificada de la regidora portaveu de C’s, motiu pel qual no figura aquest grup municipal en cap de les votacions.

El debat i argumentació política al voltant de cada punt es podrà recuperar a través de la Videoacta de la sessió, quan aquesta sigui aprovada i passi a disposició pública en el portal de reproduccions.

Darrera actualització: 27.12.2021 | 18:05