Begues arribarà aquest any al 85% de l'enllumenat públic amb tecnologia LED

Dijous, 17 de febrer de 2022 a les 09:00

Al llarg del 2022 se substituiran les llumeneres dels barris de Mas Ferrer i la part pendent de Santa Eulàlia amb aquesta tecnologia més eficient energèticament, més respectuosa amb el medi ambient i que permet un estalvi per a l'economia municipal.

L'Ajuntament de Begues substituirà l'enllumenat públic dels barris de Mas Ferrer i la part de Santa Eulàlia que encara funciona amb vapor de sodi per llumeneres de tecnologia LED, més eficients econòmicament i més respectuoses amb el medi ambient.

Les primeres que s'instal·laran seran les de Santa Eulàlia, amb 112 unitats, mentre que les llumeneres de Mas Ferrer, unes 157 unitats, es col·locaran entre el segon el tercer trimestre d'enguany.

Quan la substitució en aquestes dues zones estigui completa, gairebé el 85% de l'enllumenat públic de Begues estarà conformat per tecnologia LED i només mancaran alguns espais de Begues Parc, la Rectoria, la zona industrial i les rotondes de la variant.

Un compromís pioner

Cal recordar que aquesta tecnologia presenta nombrosos avantatges respecte a les fonts de llum incandescents com un menor consum d'energia, menys emissions d'emissions nocives per al medi ambient o més durabilitat, entre altres.

Begues, en el marc de les diferents mesures promogudes des de l'Ajuntament per incrementar l'estalvi energètic i l'ús d'energies sostenibles, ha estat un municipi capdavanter a Catalunya en la implantació massiva d'aquesta tecnologia en l'enllumenat públic i en altres equipaments municipals.

Darrera actualització: 17.02.2022 | 10:29