Gairebé la meitat de Begues ja disposa de llums amb tecnologia LED

Dimarts, 20 d'abril de 2021 a les 09:00

L'Ajuntament de Begues ha finalitzat la instal·lació de 139 llumeneres LED a diversos carrers del centre, i aviat se'n posaran 16 més a la zona del carrer del Pi Gros. D'aquesta manera, s'assoleix ja el 49% del municipi cobert amb aquest tipus de llums, més eficients i respectuoses amb el medi ambient.

L'Ajuntament de Begues ha finalitzat la instal·lació de 139 llumeneres LED a diversos trams del centre del municipi. La renovació d'aquests punts de llum ha significat una inversió d'uns 40.000 euros.

En concret, les llumeneres noves s'han col·locat en trams de carrers com Sant Jaume, Anselm Clavé, Alp, Teodor Bosch, Can Sadurní, Verge de Montserrat o Ferran Muñoz, entre altres.

És previst que aviat s'instal·lin 16 llumeneres LED més a la zona del carrer del Pi Gros. Amb aquestes, el nombre de llumeneres LED al municipi ja arribarà al 49%, cosa que manté Begues com un municipi compromès i capdavanter en aquest tipus de llums més respectuoses amb el medi ambient.

I és que les llumeneres LED es caracteritzen per millorar l'eficiència energètica i reduir les emissions de CO₂, cosa que comporta un major benefici per a l'entorn natural i, de retruc, un estalvi econòmic per a l'Ajuntament.

Més eficients i més resistents

De fet, les lluminàries recentment instal·lades a Begues redueixen automàticament el flux i el consum un 20% de forma automàtica, al cap de tres hores d'haver-se encès.

A més, els nous punts de llum inclouen un sistema de protecció contra les tempestes que els converteix en molt més resistents a les inclemències del temps.

Darrera actualització: 19.04.2021 | 18:05