Dilluns comença el període de presentació de propostes als Pressupostos Participatius

Divendres, 3 de setembre de 2021 a les 09:00

Entre el 6 i el 26 de setembre es podran presentar les propostes d'inversió de dues formes: telemàticament a la plataforma Decidim Begues o a les urnes que es trobaran a l'OAC, el Centre Cívic El Roure, la Piscina Municipal i la Biblioteca La Ginesta.

A partir de dilluns, 6 de setembre, i fins al 26 del mateix mes, es poden presentar propostes per als primers Pressupostos Participatius de Begues. Hi ha dues formes de fer-ho: telemàticament a través de la plataforma Decidim Begues, o a les urnes que es trobaran a diversos equipaments municipals.

En la presentació de propostes poden participar les persones més grans de 16 anys (empadronades o no a Begues) i les entitats inscrites al Registre Municipal d'Entitats de Begues. Hauran de ser propostes per a projectes amb una inversió màxima de 15.000 euros.

Per saber exactament què es considera inversió i què no, cal tenir en compte el següent:

Què és una inversió?

  • Una inversió és tot el que l'Ajuntament pot construir o adquirir.
  • És un bé inventariable, permanent en el temps, com ara, la creació i reparació d'infraestructures o espais públics de competència municipal, urbanització d'espais, remodelació de carrers, millora de parcs, enjardinament, etc.

Què NO és una inversió?

  • No són activitats, ni serveis ni subvencions ni beques ni ajuts.
  • Propostes d'inversió sobre terrenys o solars no municipals.
  • Reforma o adequació d'espais que no són competència municipal (centres de salut, escoles, residències, etc.)
  • Actuacions en transport públic que no són competència municipal.
  • Contractació de personal o empreses per fer treballs o serveis.

Per a més informació sobre les propostes als Pressupostos Participatius, consulteu la plataforma Decidim Begues.

Per a resoldre dubtes sobre aquesta fase del procés, però també per treballar de forma participada diferents propostes, el dia 16 de setembre s'ha convocat un Taller deliberatiu obert a la participació ciutadana. L'activitat, guiada per tècnics especialitzats en processos participatius, permetran generar debat sobre les necessitats d'inversió al poble i facilitar que diferents idees individuals puguin esdevenir propostes col·lectives.

Les inscripcions al taller són obertes i es poden formalitzar en aquest enllaç.

Darrera actualització: 02.09.2021 | 23:00