El 6 de setembre s'obre el període de presentació de propostes als Pressupostos Participatius

Dimecres, 18 d'agost de 2021 a les 09:00

El dia 16, a l'Escorxador (18.30 h), hi haurà un taller deliberatiu pensat per valorar, de forma participada, quines són les necessitats del poble i aportar solucions conjuntes. Per assistir al taller cal inscripció prèvia a la plataforma Decidim Begues.

Ja estan en marxa els primers Pressupostos Participatius de Begues, en els quals la ciutadania decidirà en què s’invertiran 50.000 euros del pressupost del 2022. La fase de presentació de propostes s’estendrà entre el 6 i el 26 de setembre.

Les propostes es podran presentar a través de la plataforma Decidim Begues o bé presencialment amb unes butlletes que s’hauran d’introduir en unes urnes que es trobaran a l’OAC (Cal Pere Vell), el Centre Cívic El Roure, la Piscina Municipal i la Biblioteca La Ginesta.

En aquesta fase de presentació de propostes podran participar les persones més grans de 16 anys (empadronades o no a Begues) i les entitats inscrites al Registre Municipal d’Entitats de Begues. Hauran de ser propostes per a projectes amb una inversió màxima de 15.000 euros.

Les propostes s’han de referir a actuacions materials a l’espai públic, senyalitzacions, mobiliari, adquisició d’equips o intervencions en equipaments, entre altres, i han de donar resposta a una necessitat concreta. A més, les actuacions han de ser competència municipal i complir amb la normativa vigent.

També han de ser respectuoses amb criteris d’inclusió social, els drets humans, l’equitat, la llibertat religiosa o la sostenibilitat. Tampoc no poden ser actuacions en marxa, previstes o que facin referència a subvencions que s’atorguen.

Taller deliberatiu el 16 de setembre

Per ajudar a la definició dels projectes que es poden presentar als Pressupostos Participatius, el 16 de setembre s’organitzarà a l’Escorxador (18.30 h) un taller per al qual cal inscripció a la plataforma Decidim Begues.

Un cop tancada la fase de presentació de projectes, una comissió tècnica les valorarà i en triarà les que consideri que compleixen tots els requisits. Aquelles que siguin descartades seran convenientment justificades a la persona o entitat que l’hagi presentat.

Les propostes triades passaran a la fase de votació, la qual tindrà lloc la segona quinzena de novembre a través de Decidim Begues o presencialment els dies 23 i 25 al Centre Cívic El Roure. Hi podran participar les persones majors de 16 anys empadronades a Begues.

Els projectes guanyadors s’inclouran en el pressupost municipal del 2022 per a ser executades al llarg del mateix any.

Darrera actualització: 17.08.2021 | 20:29