Es formalitza el conveni per a la reurbanització de l'avinguda Torres Vilaró

Dilluns, 6 de setembre de 2021 a les 09:00

L'Ajuntament de Begues i la Diputació de Barcelona signen el conveni de reurbanització de la via, les obres de la qual és previst que comencin a principis de l'any vinent. L'actuació permetrà completar la transformació de l'antiga carretera en una nova avinguda més urbana, model de mobilitat més sostenible i equilibrada entre vehicles, vianants i bicicletes.

L'Ajuntament de Begues i la Diputació de Barcelona van signar divendres passat, 3 de setembre, el conveni de reurbanització de l'avinguda Torres Vilaró, en un acte que va tenir lloc al consistori beguetà i que va comptar amb la presència de l'alcaldessa, Mercè Esteve, de la vicepresidenta segona de la Diputació, Carmela Fortuny, i del president delegat d'Infraestructures, Pere Pons.

L'acte, en el qual l'Ajuntament també va formalitzar la sol·licitud a l'ens supramunicipal del traspàs de la titularitat de l'avinguda, permetrà iniciar el projecte de transformació d'aquesta via en el seu tram urbà i en connexió fins a la Rectoria, seguint el traçat de l'antiga carretera. Ara s'engegarà el procés de licitació de les obres, les quals començaran previsiblement a principis del 2022.

L'objectiu de la remodelació de l'avinguda és el de millorar-ne la mobilitat i fer-hi compatible el trànsit de vehicles amb un ús més ciutadà, tot afavorint formes de mobilitat més sostenible. La intervenció també permetrà renovar tot l'enllumenat, soterrar les instal·lacions de telecomunicacions i els encreuaments de cablejat aeri, entre altres intervencions de millora.

El projecte compta amb un pressupost de 2.225.000 euros, dels quals l'Ajuntament aporta el 16% i la Diputació un 75% , més d'1,6 milions d'euros.  El 9% restant serà finançat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Les obres, que tindran una durada aproximada d'uns deu mesos, actuaran sobre un traçat de gairebé dos quilòmetres.

Darrera actualització: 03.09.2021 | 20:56