Reunió amb el veïnat de l'avinguda Torres Vilaró per exposar els detalls de les obres de remodelació

Divendres, 15 de juliol de 2022 a les 09:00

L'alcaldessa, Mercè Esteve, tècnics municipals i representants de la Diputació de Barcelona i de la direcció d'obres expliquen al veïnat com es desenvoluparan els treballs per convertir l'antiga carretera en un nou eix cívic.

Ahir dijous al vespre es va organitzar una trobada amb el veïnat afectat directament per les obres de reurbanització de l'avinguda Torres Vilaró, un projecte que, segons ha reconegut la Diputació de Barcelona, s'ha endarrerit més del volgut per culpa de la pandèmia de covid. Amb tot, ara fa unes setmanes les obres ja van ser adjudicades i és previst que comencin a principis de setembre.

En la reunió hi van prendre part l'alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, acompanyada de l'arquitecte municipal, Xavier Teixidó, i dels tècnics de Via Pública i Mobilitat. En representació de la Diputació de Barcelona van explicar els detalls del projecte Hugo Moreno, cap de Mobilitat i Seguretat Viària, i l'arquitecta Olga Fernández. També hi van ser presents, per donar detalls del pla de treball previst, responsables de la direcció facultativa i de l'empresa constructora. 

En acabar les intervencions i les explicacions hi va haver un torn obert de paraula per exposar inquietuds per part del veïnat i respondre els principals dubtes sobre el projecte i qüestions relatives al període en el qual el veïnat haurà de conviure amb les obres de millora.  En aquest sentit, les principals intervencions van girar entorn a qüestions de la mobilitat, com es garantirà l'accés als habitatges mentre durin les obres, l'amplada de guals, l'aparcament, l'accés per als serveis d'emergències, el manteniment i poda dels plàtans, entre d'altres.

L'Ajuntament ha garantit comunicació fluïda durant tot el procés i disposarà dos tècnics municipals com a vies de contacte directe amb els veïns i les veïnes. D'aquesta manera es canalitzaran tots els dubtes i consultes i s'establirà una coordinació permanent per qualsevol neguit que sorgeix durant l'obra, tot fent de mitjancers entre la constructora, la Diputació i la direcció de les obres.

La transformació de la porta d'entrada a Begues

Les obres permetran completar la transformació de l'antiga carretera de Begues en un eix cívic i més sostenible, tot millorant-ne la mobilitat i fent-hi compatible el trànsit de vehicles amb un ús més ciutadà.

A més, s'hi renovarà tot l'enllumenat, se soterraran les instal·lacions de telecomunicacions i els encreuaments de cablejat aeri, entre altres intervencions de millora.

Els treballs, xifrats en 2.225.000 euros compten amb l'aportació econòmica principal de la Diputació de Barcelona, que assumeix el 75% del cost total (1,6 milions d'euros) i que ha estat l'encarregada de la redacció del projecte. El 16% anirà a càrrec de l'Ajuntament de Begues i el 9% restant de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

La Diputació de Barcelona ha adjudicat les obres recentment i és previst que comencin passat l'estiu. S'iniciarà, aleshores, el procés final per transformar la porta d'entrada a Begues en un espai més amable per al veïnat, els vianants i els vehicles.

Darrera actualització: 14.07.2022 | 23:28