Nova mesura de suport al sector de la restauració local

Dimecres, 25 de novembre de 2020 a les 11:30

El govern municipal porta avui a aprovació del Ple la suspensió del cobrament de la taxa de terrasses per al primer semestre de 2021. Aquesta mesura ja s'ha implantat aquest 2020 d'ençà que es decretà l'Estat d'Alarma.

Aquest 2020, els establiments de restauració de Begues ja han estat exempts del pagament de la taxa d’ocupació de la via pública amb taules i cadires d’ençà de l’origen de la pandèmia. En el darrer mes, els establiments d’aquest sector han hagut de tornar a tancar locals i limitar l’oferta a serveis per emportar o a domicili. Tot i que des d’aquest dilluns ja han pogut tornar a recuperar parcialment l’activitat, la incertesa pels mesos que vindran és encara molt evident.

És per aquest motiu, que el govern municipal planteja prorrogar la suspensió del cobrament de la taxa de terrasses, com a mínim, per al primer semestre de 2021. Així ho porta a aprovació de la sessió plenària de l’Ajuntament aquest dimecres a la tarda.

En paral·lel, el govern manté la voluntat de seguir prestant suport al comerç local al llarg d'aquest 2021, en funció de l'evolució que segueixi la pandèmia i la seva afectació sobre el sector econòmic local.

Al costat del comerç local

Des de l’inici de la pandèmia, l’Ajuntament de Begues ha dut a terme les següents accions de suport i dinamització del comerç local:

 • Suspensió del cobrament de la taxa d’ocupació de la via pública amb taules i cadires durant l’any 2020.
 • Ampliació inicial del termini de pagament de la taxa de residus comercials de 2020.
 • Activació d’un servei d’assessorament i informació professional i gratuït per a PIME i comerços locals.
 • Creació de dues línies de subvencions per un import de 79.200 euros:
  • Subvencions adreçades a botigues, empreses i/o establiments per a la realització de mesures de protecció sanitària i el suport econòmic a sufragar costos de subministraments i de lloguer
  • Bonificació de la taxa de residus comercials del 100% de la part proporcional de la taxa durant el període d’Estat d’Alarma, i del 50% de la part proporcional del període comprès entre la finalització del mateix i fins al 31 de desembre d’enguany.
 • Campanya de promoció de vendes del comerç local durant el mes de juliol, per incentivar les compres en establiments locals per part de la ciutadania de Begues.
 • Repartiment de material de prevenció (EPIs) entre els establiments comercials durant els mesos àlgids de la primera onada de contagis (març-juny).
 • Promoció pública de les opcions de menjar a domicili i per emportar i de serveis comercials a domicili a través de les xarxes socials municipals.

Durant la primera quinzena de desembre, a més, es posarà en marxa l’habitual campanya comercial de Nadal, que enguany tindrà com a eslògan ‘Aquest Nadal, comerç local!’

Darrera actualització: 25.11.2020 | 11:18