Begues continua impulsant l’ús de biomassa als equipaments municipals

Dijous, 16 de novembre de 2017 a les 09:00

Aquesta tardor s'instal·la una caldera nova que donarà servei al Centre Cívic El Roure, a la Policia Local i a la sala polivalent de l'Escorxador. També disposen d'aquest servei d'energia renovable altres equipaments com la Piscina municipal, la Llar d'infants El Guinyol o l'Escola Sant Cristòfor. 

El nombre d'equipaments municipals que facin ús de la biomassa com a energia per a la calefacció s'ampliarà aquesta tardor. I és que es renovarà la caldera d'aquest combustible ecològic per donar servei al Centre Cívic El Roure, a la Policia Local i a la sala polivalent de l'Escorxador. Aquests dos darrers espais fins ara feien servir gas natural. També disposen d'aquest servei d'energia renovable altres equipaments com la Piscina municipal, la Llar d'infants El Guinyol o l'Escola Sant Cristòfor. 

El combustible que s'utilitzarà serà estella forestal, obtinguda preferentment en els boscos pertanyents al municipi o de la comarca. El tipus de biomassa emprat serà l'estella forestal. L'ús d'aquest combustible, a més d'incentivar la neteja del bosc reduint el risc d'incendi, suposa una rebaixa en l'emissió de CO₂.

L'ús de calderes de biomassa suposa poder reutilitzar els residus forestals i de productes derivats del tractament de fustes, valorant-los i produint una font d'energia tèrmica renovable a un preu competitiu. La biomassa té una gran potencialitat com a sector estratègic emergent, que pot generar nova ocupació a partir de recursos desaprofitats de la zona, pot contribuir a millorar l'entorn mediambiental (neteja de boscos, reducció del risc d'incendis i reducció d'emissions de CO₂) i pot suposar un impacte molt positiu pel desenvolupament empresarial i socioeconòmic del territori.

Darrera actualització: 15.11.2017 | 19:06