Seguim apostant per la biomassa com a font d'energia sostenible a Begues

Dimarts, 5 de juny de 2018 a les 09:00

Recentment l'Ajuntament de Begues ha rebut una subvenció de l'Àrea Metropolitana de Barcelona per continuar apostant per aquesta font d'energia per abastir els equipaments municipals. L'aportació metropolitana permetrà ampliar la xarxa d'instal·lacions municipals connectades, poc després de l'última inversió que s'ha fet recentment en una nova caldera i la connexió de dos nous equipaments a la xarxa.

L’AMB ha concedit una subvenció de 113.245,97 euros per a l’ampliació de la caldera de biomassa habilitada la tardor passada i que abasteix al Centre Cívic El Roure, a la Policia Local i a la sala polivalent de l’Escorxador. D’aquesta manera es reconeix l’aposta que fa Begues per aquesta font d’energia, essent municipi pioner a la comarca en aquest àmbit.  

D’aquesta manera, els diners (que corresponen al 75% del cost total que va tenir l’ampliació) permetran disposar de nous fons per a seguir invertint en l'ampliació de la xarxa.

En aquest sentit, la voluntat de l'Ajuntament es fer front ara a un nou projecte que permetrà construir una canonada entre l’escola Sant Cristòfor i el futur Centre de Prestació de Serveis a la Gent Gran perquè aquest darrer equipament pugui gaudir de la calefacció alimentada per biomassa.

El Centre d’Atenció a la Gent Gran de Begues s’aixecarà al carrer Ferran Muñoz i a dia d’avui el projecte està en fase de desenvolupament. Aquesta connexió permetria donar servei al nou equipament a partir de la caldera de l'Escola Sant Cristòfor, que té prou potència com per a alimentar a totes dues instal·lacions.

Una font d’energia, de sostenibilitat i d’economia

L’aposta municipal per la biomassa com a font d’energia té múltiples beneficis. D’una banda permet mantenir nets els nostres boscos, donant sortida a l’estellat dels arbres com a principal combustible de les calderes locals. Alhora, l’ús d’aquesta font energètica permet reduir la factura municipal de gas natural, en tant que es redueix el seu consum per a la calefacció dels equipaments municipals. 

Tanmateix, aquesta aposta també reverteix en l’economia local, ja que es dona feina a una empresa local que és l’encarregada dels processos necessaris per al subministrament de la matèria primera i el funcionament del servei. Un exemple de benefici múltiple que reverteix en el medi ambient i en el desenvolupament econòmic local.

Actualment, són sis els equipaments municipals que utilitzen la biomassa com a energia per a la calefacció (El Roure, Escola Sant Cristòfor, Policia Local, l'Escorxador, Piscina municipal i Llar d’infants).

Darrera actualització: 05.06.2018 | 09:02