L'Ajuntament construirà un nou centre de calor de biomassa

Divendres, 21 de gener de 2022 a les 09:00

La instal·lació, la quarta del municipi, s'ubicarà a la parcel·la de l'edifici annex al consistori i permetrà abastir a cinc edificis municipals. D'aquesta manera, la totalitat dels equipaments municipals de Begues estaran connectats a la xarxa municipal de calderes de biomassa. 

L'Ajuntament de Begues projecta la instal·lació d'un nou centre de calor de biomassa davant l'edifici annex a la Casa de la Vila, al tocar del carrer Onze de setembre. El centre donarà servei al mateix Ajuntament i a l'edifici annex i també a Cal Pere Vell, al Petit Casal i a la Nau.

Per a la construcció d'aquest nou centre de calor de biomassa, els pressupostos municipals (aprovats inicialment i pendents d'aprovació definitiva) hi consignen una partida de 350.000 euros. El cost previst de la nova instal·lació és de 504.239 euros, però els 154.239 euros restants seran aportats pel Consell Comarcal del Baix Llobregat. Tot i això, el govern municipal continua treballant per optar a d'altres subvencions i fonts de finançament externes que permetrien sufragar la part del projecte assumida per l'Ajuntament. 

Amb aquest nou centre de calor, tots els equipaments municipals estaran connectats a la xarxa d'abastiment de calor de biomassa de Begues, tot convertint el municipi en l'únic de la comarca que escalfa la totalitat dels seus edificis amb aquesta matèria orgànica.

Aquest serà el quart centre de calor del municipi, juntament amb els que hi ha a:

  • L'Escola Sant Cristòfor, el qual dona servei al mateix centre, a la Llar d'Infants El Guinyol, al Centre de Prestació de Serveis a la Gent Gran i l'edifici 'El Cactus' (antic ambulatori).
  • El Centre Cívic El Roure, que dona servei al mateix equipament, a la Biblioteca La Ginesta, a l'Escorxador i a les oficines de la Policia Local.
  • La Piscina Municipal, que abasteix a la mateixa instal·lació esportiva, el Pavelló Jaume Viñas Pi i els vestidors nous i antics de la Zona Esportiva Municipal.

D'aquesta manera, Begues referma la seva plena implicació en l'activació de mesures concretes contra el canvi climàtic, un compromís que es veurà refermat aquest any amb diferents actuacions tant a favor d'aquesta font d'energia verda com d'altres accions en matèria de sostenibilitat.

Darrera actualització: 21.01.2022 | 14:47